Pot să dau în judecată compania dacă am pierdut un job promis de ei?

28 octombrie 2019 17

Bună ziua. O companie străină a înregistrat în RM mai multe departamente ale sale ca SRL-uri separate. Eu activez in unul din aceste SRL-uri si am trecut un interviu într-un alt departament (înregistrat ca alt SRL) al aceeleiași companii străine.
Șefa mea actuală nu dorește să îmi permită să plec din motiv că are puțini angajați. Ea a dat un termen că pot să plec, dacă va fi totul ok cu staff-ul, de la data de 01/01/2020. Când i-am zis că vreau să plec mai devreme, m-a amenințat verbal că dacă ceva nu îmi convine, ea va face în așa fel încât să pierd job-ul actual plus cel care mi-a fost promis.
Am confirmari (emailuri cu nume/prenume/funcții de rang înalt) în care se confirmă clar că am fost acceptat în funcție.
Încă nu există o cerere de eliberare din SRL nr. 1 și nici un contract de muncă încheiat cu SRL nr. 2. Doar confirmări și conversații oficiale cu membrii de rang înalt din conducere (din străinătate).
În cazul în care doamna își permite să facă în așa fel încât eu să pierd ambele posturi, este vreo posibilitate să dau în judecată compania, din motiv că rămân fără loc de muncă, luând în considerare că am și un credit mare?