Pot să fac certificat de naștere copilului pe familia soțului dacă el nu-i în țară

13 mai 2019 15

Recent am născut și am decis să depun actele pentru certificatul de naștere al copilului. Am vrut să-i dau familia soțului (menționez că noi nu suntem înscriși). Acesta este al doilea copil comun . In cazul primului copil, soțul la primul a mers și a scris acordul, dar acum nu poate deoarece este plecat. Cum pot să îi fac certificatul pe familia soțului sau categoric e nevoie de prezența lui (eu având buletinul lui de identitate)? Poate îmi sugerati vreo idee. Soțul nu vrea să-l pun în familia mea.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
4) Prezumţia de paternitate a soţului (fostului soţ) poate fi înlăturată printr-o declaraţie a soţilor (foştilor soţi) depusă personal. În cazul în care soţii (unul din ei) nu se pot prezenta personal, declaraţia se autentifică notarial şi se expediază la organul de stare civilă.
... mai detaliat (5) Paternitatea copilului născut în afara căsătoriei poate fi recunoscută de către tatăl său printr-o declaraţie comună a acestuia şi a mamei copilului, depusă la organul de stare civilă.
Încercați prin declarație autentificată notarial sau
la început oferiți numele dumneavoastră, iar ulterior

Schimbarea numelui
Articolul 56. Schimbarea numelui de familie şi prenumelui copilului
(1) În baza cererii comune a părinţilor (sau a unuia dintre ei), organul stare civilă poate schimba numele de familie şi/sau prenumele copilului care nu a atins vîrsta de 16 ani.

14 mai 2019