Pot sa ma deconectez de la firma care imi presteaza servicii TV si de internet fara sa achit clauza de reziliere a contractului?

10 mai 2020 27

Buna ziua. Pe data de 01.01.2019 m-am conectat la un operator care furnizeaza servicii de internet. Am semnat un contract in care se indica durata contractului de 24 de luni si in cazul in care doresc rezilierea acestui contract inainte de expirarea duratei acestuia, sunt obigat sa achit o taxa pentru conectare de 500 de lei. Intre timp firma cu care am semnat acest contract a fuzionat in alta firma, cu firma noua nu am semnat inca niciun contract (pe factura lunara mi se cere sa semnez un contract nou). Intrebarea este: vechiul contract mai este valabil? Daca vreau sa ma deconectez de la acest furnizor, voi fi nevoit sa achit acea taxa de conectare? Inca nu a trecut termenul de 24 de luni.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua Dinu,

Da, vechiul contract inca este valabil. Noua companie doreste doar sa incheie un contract nou pentru ca ea sa figureze ca prestator si posibil sa includa si alte prevederi noi.

Da, o sa trebuiasca sa achitati taxa respectiva, pentru ca asa este prevazut in clauza contractuala.

11 mai 2020