Poti schimba raionul pentru examenul de conducere?

3 decembrie 2018 49

Sotia mea este din Chisinau si a picat la examen practic auto. Pentru a sustine repetat, trebue sa astepte 2 luni prin programare. Ea poate sa se programeze in raionul Edinet de unde sunt eu si sa sustina acolo, avand in vedere ca programarile sunt libere la o săptămână?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Nicolae Ilco (Calin)
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Salutare

Conform pct. 24, HOTĂRÎRE Nr. 1452 din 24.12.2007 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier:

24. Permisul de conducere se obţine în baza examenului care se desfăşoară în prezenţa unei comisii desemnate... mai detaliat de către autoritatea competentă din cadrul Instituţiei publice „Agenţia Servicii Publice”.
Comisia de examinare se va constitui din cel puţin 3 persoane, iar în caz de necesitate, pot fi invitaţi reprezentanţi ai unei şcoli auto terţe sau din cadrul autorităţilor cu atribuţii şi responsabilităţi în siguranţa rutieră din teritoriul deservit, care vor fi incluşi în procesul-verbal de examinare şi îl vor semna.

Deci, puteţi solicita desfăşurarea examenului în orice altă instituţie care întruneşte condiţiile sus-menţionate.

Excepţie! Conform lit. c, pct. 26, din hotărîrea sus-menţionată:

c) candidaţii care solicită permis de conducere din categoria F şi I, susţin proba de conducere la şcolile auto la care au fost instruiţi, iar candidaţii care solicită permis de conducere a autovehiculelor din categoria H - la subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului de Stat “Intehagro”;

Servus

4 decembrie 2018