Prejudiciu financiar si moral

27 martie 2024 3

Buna ziua. Detin un titlu executoriu pentru recuperarea prejudiciului financiar si moral. Am apelat la serviciile unui executor, care timp de 5 ani mi-a tot spus sa astept pentru ca debitorul este la inchisoare. Debitorul a fost eliberat un an in urma, dar nimic nu se misca, iar executorul sustine ca debitorul nu lucreaza legal nicaieri legal si nu se poate face nimic.

Jurist comments 1

Download discussion
Tatiana Scobiola
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua. Conform art. 63 Cod de executare: Măsurile de asigurare a executării documentului executoriu aplicate de către executorul judecătoresc
(1) În scopul asigurării executării eficiente a documentului executoriu, odată cu intentarea procedurii de executare şi pe tot parcursul acesteia, executorul judecătoresc este în drept să aplice măsuri de asigurare a... mai detaliat executării documentului executoriu în măsura în care acestea au o legătură cauzală directă cu dispozitivul documentului executoriu sau rezultă direct din acesta, după cum urmează:

a) să aplice sechestru pe mijloacele băneşti sau pe bunurile debitorului;

b) să interzică debitorului de a săvîrşi anumite acte;

c) să interzică altor persoane de a transmite debitorului bunuri sau de a îndeplini faţă de el alte obligaţii;

d) să interzică persoanelor fizice şi juridice, indiferent de tipul de proprietate şi de forma juridică de organizare, efectuarea anumitor acte în privinţa debitorului sau a bunurilor lui, inclusiv a bunurilor care vor fi dobîndite în viitor, care ar putea duce la împiedicarea executării documentului executoriu.

Astfel, acestea sunt actiunile care pot fi efectuate de către executor. Cu părere de rău, dacă debitorul nu are bunuri în proprietate, venit, nu e posibil de executat silit.

Puteți doar solicita atragerea la răspundere contravențională pentru neexecutarea hotărârii judecătorești. După se poate de aplicat și răspundere penală.
Dacă aveți nevoie de suport juridic mă puteți apela la nr. 068769517.

28 martie 2024