Premii de ziua profesionala pentru angajati aflati in concediul de ingrijire a copilului

19 iunie 2017 162

Buna ziua. Sunt medic de familie in Chisinau, la moment in concediul de ingrijire a copilului. Colegii mei au primit premiu de ziua profesionala, iar mie contabilitatea mi-a zis ca prin ordin, mediciilor din concediul de ingrijire a copilului nu li se cuvine, doar celor ce activeaza. Vroiam sa aflu daca exista asa lege, sau premiul meu s-a pierdut pe undeva.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua. Potrivit art. 32 din Legea cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, Indicii şi condiţiile de premiere, precum şi mărimile premiilor salariaţilor se stabilesc de către conducătorii unităţilor bugetare, cu consultarea reprezentanţilor salariaţilor. Totodata, articolul prevede ca Personalul din unităţile bugetare poate beneficia, din contul şi... mai detaliat în limitele fondului de salarizare pe anul respectiv, de premii cu prilejul jubileelor, sărbătorilor profesionale şi al zilelor de sărbătoare nelucrătoare, al căror cuantum, în fiecare caz, nu va depăşi salariul de funcţie lunar al salariatului premiat.
Deci, daca exista un ordin al angajatorului, prin care se stabileste conditia achitarii premiului de faptul prezentei efective la locul de munca, acest Ordin fiind un rezultat al consensului cu sindicatele - atunci este legal.

19 iunie 2017