Primaria nu-si indeplineste obligatiile

17 decembrie 2018 37

Am facut o plangere la Primarie pe o constructie fara autorizatie. Nici nu au mers la fata locului, nu au intocmit proces-verbal si nici nu au anuntat Inspectia in constructii. Constructia data prezinta pericol, fiindca tevile de gaz au ramas in tencuiala si conform proiectului erau in afara tencuielei. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i intreprind mai departe? Consider ca primarul nu si-a indeplinit corect atributiile. Vorbim de un bloc de locatari in condominiu si o constructie ilegala, fara expertiza tehnica, fara autorizatie de constructie si fara acordul vecinilor, care mi-a pus bunul in pericol. Mersi anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Tanya,

Vă sugerez să vă adresați Inspecţiei de Stat în Construcţii, care este competentă în constatarea încălcărilor de așa gen, pentru ca aceasta să efectueze activitatea ulterioară de verificare și după caz sancționare.

La fel urmează să vă adresați și la Inspectoratului Energetic de Stat în caz că există... mai detaliat pericol pentru magistralele de gazoducte.

Codul Contravențional prevede la art.179 că executarea construcţiilor de orice categorie, a lucrărilor de modificare, reamenajare, consolidare şi reparaţie capitală a clădirilor şi edificiilor, indiferent de tipul de proprietate şi de destinaţie, fără autorizaţie de construcţie, precum şi a construcţiilor ce cad sub incidenţa legislaţiei privind calitatea în construcţii fără licenţă eliberată în modul stabilit, se sancționează cu amendă de la 60 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 210 la 270 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere, cu amendă de la 240 la 300 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.

Dacă aveți întrebări suplimentare vă sunt la dispoziție.

17 decembrie 2018