Prin grădina mea a fost instalată o conductă de gaz în lipsa mea și fără acordul meu

4 septembrie 2020 39

Bună!. Eu am o casă în Hâncești care nu este conectată la gaz. În lipsa mea, a fost instalată o conductă de gaz prin mijlocul grădinii mele, deși vecinii o au de-a lungul gardului. În plus, la vecinul meu a fost trasă altă conductă de gaz și a fost instalat un contor. Dar, pentru a ajunge la contor, mi-au tăiat o parte din gard și mi-au ocupat astfel o parte din curtea mea și au instalșat alt gard. M-am adresat la autorități, dar nimic nu s-a schimbat. Spuneți-mi, vă rog, ce trebuie să fac în continuare. Vă mulțumesc foarte mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Triboi
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bună seara!
Aflați cine este inițiatorul lucrărilor. Dacă e MoldovaGaz, adresați-vă cu o cerere prealabilă prin care să solicitați ca să întrerupă orice imixtiune ilegală asupra terenului proprietate privată a dvs. În caz dacă refuză, mergeți în instanță cu o acțiune negatorie (art. 585 Cod Civil). La fel, solicități despăgubiri... mai detaliat pentru prejudiciul cauzat (art. 1998 Cod Civil).
Vă recomand pentru probatoriu să întocmiți un act de constatarea faptelor la fața locului cu un executor judecătoresc și evaluarea prejudiciului cauzat.

Mult succes!

5 septembrie 2020