Problema cu vecinii

16 octombrie 2018 37

Am fost injurati, insultati de o familie de vecini (sot si sotie) care chefuiau cu alti vecini in fata casei. Am depus o cerere la sectorul de politie precum ca am fost agresati verbal si fizic. Cum trebuie sa procedam mai departe ca sa nu se eschiveze persoanele date de la situatia creata pentru ca noi eram fara martori si clar ca cei care stateau la masa nu vor depune marturii in favoarea noastra.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

În situația dată poate influența negativ faptul că nu aveți martori sau alte probe, de exemplu înregistrare video/audio a celor întîmplate. Vecinii dvs. vor fi invitați la Ispectoratul de poliție pentru a fi audiați, rămîne de văzut dacă își vor recunoaște vina sau nu. În cazul în care vor recunoaște... mai detaliat vina, li se va întocmi un proces-verbal cu privire la contravenție și vor fi atrași la răspundere contravențională. În conformitate cu art. 69 Cond Contravențional al RM, Injuria adusă în public, vorbele sau faptele care înjosesc onoarea şi demnitatea persoanei se sancţionează cu amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 10 la 20 de ore.
În caz că vecinii dvs. nu își vor recunoaște vina, agentul constatator va avea prea mici pîrghii de a le aplica sancțiunea, nu este exlus că vor fi atrași la răspundere contravențională, însă șansele sunt mai mici.
Succese!

17 octombrie 2018