Probleme cu universitatea

15 decembrie 2017 57

Am un caz si nu stiu cum sa hotarasc. Am nevoie de un specialist in domeniu. In anul 2015 am fost inmatriculata la o universitate. Respectiv am frecventat un an dupa care am fost admisa in anul urmator. Dar am plecat peste hotare si nu am mai frecventat institutia si nici nu am achitat contractul. Recent mi-a venit o scrisoare in care scrie ca sunt datoare cu o anumita suma si daca nu o achit, ma da in judecata cu interdictie de a parasi tara si a perfecta documente. Intrebarea mea este: e posibil oare asa ceva? Si e drept oare ca trebuie sa il achit daca nu am mai frecventat nicio zi?E posibil sa imi puna interdictie fara a ma chema in instanta de judecata? Mersi mult!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Constantin Iosip
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Dacă instituția de învățămînd va depune în judecată o acțiune (cerere de chemare în judecat), dvs. obligatoriu ve-ți informată de instanța de judecată, ve-ți primi la domiciliu o citație prin care veți fi informat despre data, ora, locul examinării cererii de chemare în judecată.
În ce privește interdicția de a perfecta... mai detaliat documente, aceasta deja nu mai este valabilă.
În ce privește interdicția de a părăsi țara, ar putea fi doar după ce va fi eliberat un titlu executoriu și va fi depus la executare, și executorul va aplica această interdicție, cu informarea dvs. despre ședința de judecată de examinare a demersului executorului judecătoresc privind aplicarea aceste interdicții.
În ce privește achitarea datoriei, este nevoie de analizat contractul dvs., de analizat cazul dacă dvs. aveți această obligație de achitare a unor plăți.

16 decembrie 2017