Probleme vu creditele! Ajutor!

20 noiembrie 2018 93

Buna ziua. Am mai mult credite la companii de microfinantare si am peste 40 de zile de intarziere. Am achitat cateva luni pana cand salariul s-a micsorat si nu-mi ajunge salariul pentru achitarea creditelor. Eu lucrez oficial, primesc salariul pe card, dar locuiesc cu parintii. Suma tuturor creditelor a fost calculata la 140.000 de lei si trebue sa intorc toata suma odata. Din pacate nu dispun de asa suma. Ma suna permanent pe mine si pe parinti si ma ameninta ca voi fi dat in judecata si voi avea mari probleme, ca voi fi dat afara de la serviciu. Parintii cred ca vor veni acasa si vor lua toate bunurile in valoare de 140.000 de lei. Poate fi asa ceva? Si ce urmeaza mai departe sa fie?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Contractele care le-ați semnat trebuiesc respectate.
In primul rând, urmează ca creditorii sa va dea in judecata si sa obtina o hotărâre judecătorească. In baza acelei hotărâri, daca va fi admisa, creditorii se vor adresa la executorul judecătoresc, care va putea urmari toate bunurile care va aprtin Dvs (nu parintilor, si... mai detaliat nu altor persoane). Vi se va pune sechestru pe toate bunurile care sunt inregistrate pe Dvs, si pe toate conturile bancare ce va apartin. Din salariu se vor efectua rețineri lunare în marime de maxim 40%, până la achitarea datoriei integral.

Nu e adevarat ca din aceasta cauza puteti pierde serviciul.

Puteti incerca sa discutati cu fiecare creditor, ca sa conveniti cu ei o Tranzactie de impacare, unde sa fie stabilit un nou grafic de rambursare.

Daca dobanda in contractele pe care le-ați semnat, este mai mare decat 25-30% ANUAL, exista posibilitatea ca prin judecată sa obtineti micsorarea dobanzii, si astfel datoria va fi mai mică. Cititi contractele și vedeți care e rata dobânzii. Atenție, daca rata este indicată LUNAR, înmulțiți cifra respectivă la 12 si aoreciati daca este sau nu mai mare decât 30%.

20 noiembrie 2018