Procedura de cumparare a casei in rate.

4 decembrie 2018 76

Buna ziua, vrem sa procuram o casa, doar ca in rate. Ce proceduri legale exista ca vanzatorul sa nu ne amageasca. Mentionez ca nu mergem prin banca,

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Maria,

În cazul Dvs. trebuie să încheiați contract de vânzare-cumpărare a bunului imobil cu includerea unei clauze de plată a prețului în rate.

În cadrul contractului respectiv stabiliți o clauză de plată a prețului în rate și stabiliți graficul de plată dacă și modalitatea de achitare a prețului de către... mai detaliat cumpărător prin mai multe tranșe. Puteți să stabiliți o dată scadentă când urmează să fie achitată fiecare rată sau în ce interval de timp. Puteți la fel stabili o altă clauză prin care să specificați că prima rată cumpărătorul se obligă să o achite până la o anumită dată.

În mod normal, de întocmire a contractului ar trebui să se ocupe un jurist, pentru ca clauzele contractului să fie bine redactate și să nu existe careva dificultăți ulterior.

Contractul respectiv urmează a fi în mod obligatoriu autentificat notarial.

Însă până a încheia contractul Dvs. urmează să verificați anumite informații cu privire la imobil. Și anume să faceți un extras din Registrul Bunurilor Imobile pentru a verifica dacă vânzătorul are dreptul de proprietate asupra imobilului respectiv. La fel din acest extras o să verificați dacă asupra imobilului nu este pus sechestru sau careva interdicții.

La fel trebuie să verificați dacă fostul proprietar nu are datorii la bugetul de stat cu privire la bunul imobil respectiv.


Dacă aveți întrebări suplimentare vă sunt la dispoziție.

4 decembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Suplimentar celor spuse de Artur,
1. Puteti negocia cu vinzatorul ca dreptul de proprietate sa treaca la Dvs la momentul semnarii contractului in fata notarului.
2. Trebuie sa inregistrati contractul la Cadastru.

6 decembrie 2018