Procedura divorțului

26 noiembrie 2021 129

Buna ziua. Sunt căsătorit și avem 2 copii mici (băiat de 3 ani și fetiță de 6 luni). Avem în proprietate un apartament pentru care la momentul de față achităm credit. Soția cere divorțul pe motiv că întîmpinăm dificultăți financiare. Eu nu vreau să divorțăm, fiindcă îmi fac griji pentru soarta copiilor! Puteți să-mi spuneți ce procedură mă așteaptă (cel puțin legislația ce prevede) și ce cheltuieli voi suporta în cazul dacă totuși divorțăm?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua! Bine ați venit pe site-ul yAvo.md!
Procedura este simplă. În primul rînd, trebuie să încercați să soluționați litigiul pe calea amiabilă pentru ca să păstrați familia.
În cazul în care, nu va fi posibil să păstrați familia și soția o să depună acțiunea în instanță, o să trebuiască de... mai detaliat văzut care vor di pretențiile ei.
Dacă doar desfacerea căsătoriei, de la Dumneavoastră în calitate de Pîrît ova fi încasată taxa de stat în mărime de 200 de lei și cheltuieli de asistență juridică.
În afară de această, o să trebuiască să puneți cu soția în discuția cu cine va fi stabilit domiciliul copiilor minori. Dacă o să ajungeți la un numitor comun, ar fi bine și nu o să trebuiască să judecați cu privire la acest aspect. Dar dacă o să aveți pretenții și nu o să puteți să stabiliți locul domiciliului copiilo minori, instanța de judecată o să trebuiască să examineze să soluționeze Cerere cu privire la faptul dat.
Și dacă aveți averea comună în devălmălie și o să doriți să partajați, tot o să trebuiască prin instanța de judecată de partajat averea comună în cote-părți egale.

27 noiembrie 2021