Proces-verbal întocmit greșit

25 iunie 2020 329

Bună ziua. Agentul de patrulare a întocmit un proces-verbal în care nu a indicat corect familia și nu a scris IDNP complet, doar pe jumatate. În acest caz pot contesta amenda? Și dacă da, atunci va fi anulată în acest caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Buna ziua,

Da, dvs sunteți în drept să contestați timp de 15 zile PV de la data întocmirii acestuia și să solicitați nulitatea acestuia cu încetarea procedurii contravenționale.

Potrivit Art. 445. Nulitatea procesului-verbal cu privire la contravenţie

(1) Neconsemnarea în procesul-verbal cu privire la contravenţie a menţiunilor privind numele, prenumele şi funcţia agentului... mai detaliat constatator, numele, prenumele, data (ziua, luna, anul) întocmirii procesului-verbal, seria şi numărul actului de identitate şi numărul de identificare personal (IDNP) sau datele de identificare din buletinul de identitate provizoriu ale făptuitorului care renunţă la numărul de identificare personal şi la evidenţa automatizată în Registrul de stat al populaţiei, iar în cazul persoanei juridice – lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a circumstanţelor comiterii şi încadrării juridice a faptei contravenţionale săvîrşite şi a datei comiterii acesteia, a semnăturii agentului constatator sau a martorului asistent, în cazul refuzului contravenientului de a semna, atrage nulitatea absolută a procesului-verbal.

25 iunie 2020