Proces - verbal la frontiera pentru incalcarea anterioara in domeniul circulatiei rutiere?

6 iulie 2018 25

Buna ziua. Activez in cadrul unui SRL si nemijlocit la unitate a venit o scrisoare din partea Centrului de Monitorizare a Traficului rutier precum ca masina "X" a incalcat regulamentul in data de "Y" cu prezentarea probei foto de intersectare a liniei continue. La iesire din tara cu masina personala politistii de frontiera pot sa-mi intocmeasca proces verbal sau sa ma oblige sa achit amenda. Ori acest lucru poate fi facut doar de catre agentii de patrulare cu respectarea tuturor prevederilor?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Guțu
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Buna, din informatia de mai sus, rezulta ca masina la volanul careia a fost incalcat regulamentul este masina de serviciu, drept urmare, SRL-ul in care activati urmeaza sa anunte cine era la volanul masinii la acel moment. Daca administratorul SRL-ului va indica datele dvs, atunci veti primi o scrisoare identica... mai detaliat la adresa de domiciliu.

La iesire din tara cu masina personala, politisitii de la frontiera nu vor intocmi careva PV in baza incalcarii descrise mai sus.
Totusi, daca la volanul masinii personale, au fost comise careva incalcari, s-ar putea sa vi se intocmeasca o citatie, prin care veti fi obligat sa va prezentati la Centrul de Monitorizare pina la o anumita data, pentru a idica cine se face responsabil de incalcarile comise.

6 iulie 2018