Proces-verbal pentru depasirea vitezei

11 februarie 2019 42

Salut! Mi s-a intocmit un proces-verbal pentru depasirea limitei de viteza (20-40 km/h). Mi s-a aratat poza (o poza neclara unde se vede rau partea din fata a automobilului cu placuta de inmatriculare). Problema este ca eram dupa indicator (iesire din localitate), respectiv limita de viteza ar fi 90 km/h, insa angentul mi-a comunicat ca eram in localitate si mi-a aratat (cum am mentionat) poza de calitate proasta, unde nu se vede ca as fi inainte de indicator. Cum pot proceda?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
În caz că nu sunteți deacord, puteți depune contestație asupra procesului verbal în termen de 15 zile conform Codului Contravențional
Articolul 448. Contestația împotriva deciziei agentului constatator asupra cauzei contravenționale
(1)... mai detaliat Contravenientul, victima sau reprezentantul acestora, procurorul, dacă este parte în cauza contravențională, în cazul în care nu sînt de acord cu decizia agentului constatator sau în cazul în care aceasta a fost emisă cu încălcarea normelor procesuale stabilite de prezentul cod, sînt în drept să conteste decizia emisă asupra cauzei contravenționale. Termenul de contestare a deciziei agentului constatator este de 15 zile de la data emiterii acesteia sau, pentru părțile care nu au fost prezente la şedința de examinare a cauzei contravenționale, de la data înmînării copiei de pe decizia respectivă în condițiile art. 4471 alin. (8).

11 februarie 2019