Procurare teren pomicol cu constructie fara documente/autorizatie

13 noiembrie 2019 27

Buna ziua! Intentionez sa cumpar un teren pomicol, care are deja o constructie, si anume o casa ridicata de 6m x 6m (subsol pe toata suprafata si un etaj). Constructia a fost ridicata, dar nu are usi, ferestre, doar pereti. Proprietara actuala vrea sa ne vanda doar terenul, fara a specifica constructia, pentru ca nu are niciun act pe ea si nu este inregistrata. Care va fi procedura pentru noi, ca sa putem termina constructia si sa o inregistram? Precizez ca nu dorim sa o demolam, dar sa o reparam si sa o inregistram. Va multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Daca pe acel teren nu este permisa constructia (nu sunt intovorasiri pomicole), atunci nu va putea fi data in exploatare/inregistrata.
Actele permisive privind constructia trebuie obtinute pina la inceperea lucrarilor. Deci, exista riscul sa nu puteti inregistra constructia (daca aveti nevoie de aceasta formalitate). Dreptul asupra terenului... mai detaliat va ramine neafectat. Totodata, dreptula supra terenului va include si dreptul asupra a tot ce se afla pe acel teren, inclusiv acea constructie (fara a fi inregistrat ca bun separat oe numele Dvs).

21 noiembrie 2019