Procurarea unui apartament de la o agentie imobiliara

7 iunie 2017 812

Salut yavo.md. Spuneti-mi va rog, la ce trebuie sa atragem atentie atunci cind cumparam un apartament de la o agentie imobiliara (nu de la o companei de constructie). Apartamentul apartine agentiei. Care sunt riscurile si cum sa le evitam? Va multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bine ai venit pe yAvo!
1. Să verificați Extrasul la zi din Registrul bunurilor imobile referitor la apartament. Scop- pentru a vedea cine este proprietarul de drept, dacă sunt sau nu grevări cu ipotecă, dacă sint sau nu aplicate sechestre,interdicții.
2. Să verificați Extrasul la zi din Registrul persoanelor juridice. Scop-... mai detaliat să verificați dacă Agenția este sau nu în proces de insolvență, precum și să vedeți cine este administratorul de drept al Agenției, cel care ar trebui în mod normal să semneze Contractul.
3. Să verificați planul cadastral al apartamentului. Scop- să verificați dacă suprafața apartamentului corespunde cu ceea ce se vinde.
4. Să verificați informația despre faptul dacă simt sau nu datorii la serviciile comunale sau la impozite pe bunuri imobiliare, aferente apartamentului respectiv. Scop- pentru ca să nu treacă datoriile celea pe Dvs după cumpărare.
5. Să verificați informația despre faptul dacă blocul locativ este sau nu dat în exploatare. Scop- pentru a fi la curent cu starea de fapt a imobilului, termenii de dare în exploatare, etc.
Succes!

7 iunie 2017