Продажа машины

13 iulie 2017 45

Здравствуйте, у меня такая ситуация, продали машину в кредит с первоначальным взносом в 200 евро, создали росписку под диктовку натариуса сроком на пол года с ежемесячной выплатой денег на банковскую карту, сделали так де договор на безвозмездное пользование авто, тоже со сроком в пол года! судь проблемы такая: кроме первоначального взноса мы уже 3 месяца денег не получаем, нас кормят завтраками, врут на регулярной уже основе, выключают телефон, пропадают! разбили машину и продали без нашего ведома! по итогу ни машины ни денег мы не видим! как нам поступить? Помогите пожалуйста.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Automobilul a fost inregistrat dupa numele persoanei care i-ati vindut sau nu?
Daca da - atunci aveti dreptul sa ii trimiteti o Notificare persoanei prin scrisoare recomandata, in care solicitati restituirea integrala a sumei de bani ce constituie pretul masinii, sau restituirea automobilului, in termen de 7 zile. Daca nu... mai detaliat reactioneaza la Notificare, atunci trebuie sa va adresati in instanta de judecata, anexind ca proba actul de la notar si Contractul de comodat, plus copia Notificarii si dovada de primire a acesteia de catre persoana respectiva (avizul de receptie).
Daca nu - pe linga cele invocate mai sus, trebuie sa va adresati : 1. la Politie, pentru a depune o PLingere cu privire la faptul instrainarii automobilului de catre persoana respectiva, el nefiind proprietar si neachitind toata suma pentru masina. 2. in instanta de judecata, cu o cerere privind anularea actului de vinzare a masinii de la persoana respectiva catre alta persoana, ca fiind incheiat de o persoana care nu avea dreptul sa dispuna de bun.
Daca automobilul a fost accidentat, si persoana respectiva doreste sa vi-l intoarca, in loc de a va achita pretul de cumparare - atunci aveti dreptul la recuperarea prejudiciilor cauzate, fie benevol de catre persoana se repara masina din contul lui, fie daca nu doreste - va adresati in instanta de judecata.
Trebuie, in acest caz, sa va adresati la un Service-auto autorizat pentru a va intocmi un act ce demonstreaza natura defectiunilor si valoarea reparatiei.
Totusi, trebuie sa stiti ca aveti dreptul sa refuzati restituirea automobilului, si sa insistati ca persoana sa va achite contravaloarea automobilului, in temeiul art. 738 Cod Civil.

14 iulie 2017
Călin Bobeică
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere

Напишите пожалуйста как именно он смог продать машину не имея полномочий ?
А также если вы знаете где находится авто обратитесь к эксперту для оценки повреждений

14 iulie 2017