Produs nevalabil

29 aprilie 2018 27

Bun ziua. Care este modalitatea de remediere a produsului, daca acesta intra in lista produselor care nu pot fi inlocuite. Mi-a fost vanduta cosmetica cu termen de valabilitate expirat. La solicitarea termenului de valabilitate (magazin duty free, Leuseni), mi s-a raspuns ca pot verifica pe internet, ceea ce am si facut acasa. Ba mai mult ca atat, produsul pare a fi contrafacut (dupa cod este greu de a determina valabilitatea). Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua LIliana,

Dvs aveți 14 zile la dispoziție potrivit legii privind protecția consumatorilor prin care să solicitați contravaloarea produsului.
(1) Remedierea gratuită a deficienţelor apărute la produs, serviciu, înlocuirea gratuită sau restituirea contravalorii produsului, serviciului necorespunzător în cadrul termenului de garanţie sau termenului de valabilitate, deficienţe care nu sînt imputabile consumatorului,... mai detaliat se face necondiţionat de către vînzător, prestator într-un termen de cel mult 14 zile calendaristice de la data înaintării reclamaţiei de către consumator sau în termenul stabilit prin contract.

Totodată, Legea sus menționată reglementează la art. 13 alin.(4) că În cazul produselor alimentare, farmaceutice sau cosmetice necorespunzătoare cerinţelor prescrise sau declarate, vînzătorul este obligat, la cererea şi opţiunea consumatorului, să le înlocuiască sau să restituie contravaloarea acestora.

În cazul în care magazinul refuză să vă satisfacă pretenția puteți adresa o plângere în acest sens la protecția consumatorului.

30 aprilie 2018