Program (modificat) de întrevedere cu copilul

22 mai 2020 34

Buna ziua. Sunt divorțată, tata copilului a cerut la direcția pentru protectia copilului sa i se întocmească un program de vizite cu copilul de 4 ani. Având în vedere că tata nu și-a văzut copilul de 2 ani și ceva și nu a plătit pensia alimentară, precum și starea sănătății copilului, i s-a făcut program o dată pe săptămână în prezența mea. Programul s-a făcut la sfârșitul lui februarie. I s-a spus tatălui că el are dreptul să vina mai târziu cu cerere pentru a i se schimba programul (fără prezența mea). Sunt doar 3 luni de atunci, iar tata deja ne face probleme, cum că el vrea să iasă singur cu copilul, fără mine, dar eu nu sunt de acord în niciun caz. De când i s-a întocmit programul, a venit de 4 ori, copilul încă nu s-a obișnuit cu el. In schimb cum iese face selfie cu copilul și îi spune sa zâmbească (probabil strânge ceva dovezi că e tată "bun"). Întrebările sunt:
1. Poate tata sa revină doar după 3 luni la direcție ca să îi fie schimbat programul de vizite?
2. Daca îi schimbă programul (fără prezența mea), iar eu nu sunt de acord si nu îl respect, ce risc eu? Are dreptul să cheme politia?
3. În caz că dau în judecata, cât timp se examinează cererea, am dreptul să nu respect programul nou?

Comentariile juriștilor 3

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Poate solicita schimbarea programului in dependență de unile împiedimente noi apărute.
Puteți contesta programul nou stabilit, sigur că urmează a proba poziția.
Programul direcției este unul cu titlu de recomandare, însă poate fi dispus a fi obligatoriu prin intermediul inștanței de judecată.
În esență nerespectarea programului direcției nu implica sancțiuni, cu atît mai... mai detaliat mult daca comportamentul este abuziv, ar fi cazul sa depuneți o cerere sau sa informați despre abuzuri direcția, în lipsa de reacție va adresați in instanță,
Cît va dura procesul, totul depinde de comportamentul părților, este o procedura cam anevoioasă inclusiv în contextul probelor în susținerea poziției fiecăruia.

23 mai 2020

.

23 mai 2020

Mulțumesc mult pt răspuns. Atunci când ni s-a făcut programul doamna președinte a comisie a zis la sfârșit așa IN CAZ DE NERESPECTARE A PROGRAMULUI TATA AVETI DREPTUL SA CHEMATI POLITIA ... De aceasta îmi și fac griji iar tata a "prins la niste aripi" și niște aere că dacă... mai detaliat întârziem cu vreo 10 min zice că cheamă politia...

23 mai 2020