Recipisă privind împrumutul

23 ianuarie 2023 100

Buna! Un prieten mă roagă să-i împrumut 10 mii lei pe un termen de 2 luni. Am zis că pot să-i dau, cu condiția că scrie o recipisa de mână cu toate datele din buletin și cu termenul limită de rambursare a banilor, fără dobândă. El este de acord să scrie o asemenea recipisă. Dar am o întrebare: trebue să am și 2-3 martori înscriși în această recipisă, tot cu datele din buletin, ori se poate face și fără martori? Și dacă e scrisă corect recipisa, ea are valoare, dacă eventual nu primesc banii in termenul indicat? Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar

Buna ziua Dumitru,

Pentru a spori securitatea raportului juridic puteți opta pentru includerea unor martori în recipisa respectivă, însă aceasta nu este o cerință de valabilitate. Recipisa va servi drept dovada raportului juridic și fără a atrage martorii.

Cât privește a 2-a întrebare, vă comunic că în cazul unui eventual litigiu,... mai detaliat recipisa va putea fi folosită în procesul de judecată drept sursa/izvor a raportului juridic, iar Dvs. o să puteți invoca prevederile acesteia în pretenția față de pârât.

23 ianuarie 2023