Reclama firmei amplasata pe camionul meu (continuare)

18 octombrie 2019 13

Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, daca ei in mod fraudulos desfac contractul de munca cu mine, cum pot sa-mi apar interesele si sa-mi pastrez locul de munca, daca e posibil sa-l pastrez? Sau trebuie sa ma adresez in judecata? Ce voi obtine pe aceasta cale? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Bună ziua!

În cazul în care veți fi concediat urmează sa contestați decizia de concediere în instanța de judecată cu solicitarea de a fi restabilit la locul de munca și încasarea la salariului pentru perioada de munca pentru absența forțată de la locul de muncă, plata unei compensații, cheltuielile de consultare... mai detaliat a unui specialist, cheltuielile de judecată și a prejudiciului moral, fie solicitați plata unei compensații de cel puțin 3 salarii medii lunare ale Dvs..

Iată ce prevede Codul Muncii al RM la Articolul 90 - "Răspunderea angajatorului pentru transferul sau eliberarea nelegitimă din serviciu"
(1) În cazul restabilirii la locul de muncă a salariatului transferat sau eliberat nelegitim din serviciu, angajatorul este obligat să repare prejudiciul cauzat acestuia.
(2) Repararea de către angajator a prejudiciului cauzat salariatului constă în:
a) plata obligatorie a unei despăgubiri pentru întreaga perioadă de absenţă forţată de la muncă într-o mărime nu mai mică decît salariul mediu al salariatului pentru această perioadă;
b) compensarea cheltuielilor suplimentare legate de contestarea transferului sau a eliberării din serviciu (consultarea specialiştilor, cheltuielile de judecată etc.);
c) compensarea prejudiciului moral cauzat salariatului.
(3) Mărimea reparării prejudiciului moral se determină de către instanţa de judecată, ţinîndu-se cont de aprecierea dată acţiunilor angajatorului, dar nu poate fi mai mică decît un salariu mediu lunar al salariatului.
(4) În locul restabilirii la locul de muncă, părţile pot încheia o tranzacţie de împăcare, iar în caz de litigiu - instanţa de judecată poate încasa de la angajator, cu acordul salariatului, în beneficiul acestuia, o compensaţie suplimentară la sumele indicate la alin.(2) în mărime de cel puţin 3 salarii medii lunare ale salariatului.

19 octombrie 2019