Recuperarea datoriei, inclusiv cheltuieli de judecata

5 octombrie 2020 67

Buna ziua. O persoana a imprumutat suma de 15.000 lei de la parintii mei.(pentru nunta) in baza unei recipise. Urma sa intoarca banii dupa nunta in maxim o luna. Persoana in cauza s-a ascuns, nu raspundea la telefon. Cand am dat de el, a spus ca va aduce banii dar inca nu-i are. Au trecut aproape 2 ani. Vazand ca el nu vrea sa intoarca banii, ne-am adresat in judecata. Avocata care ne-a reprezentat ne-a asigurat ca debitorul va intoarce suma pe care a imprumutat-, plus dobinda stabilita de lege si cheltuielile de judecata (serviciile avocatului). A urmat judecata fara noi, cu participarea doar a avocatei (nu stiu cauza). Acum ea ne spune ca judecata a hotarat ca debitorul sa intoarca doar suma de bani pe care a imprumutat-o, dar nu si dobanda si cheltuielile cu asistenta juridica. Cum e posibil sa aiba loc judecata fara noi? Si care poate fi cauza ca s-a hotarat ca debitorul sa nu intoarca cheltuielile de judecata? Mi se pare ca ceva nu-i curat aici. Ce putem face? Va multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
în caz că ați împuternicit un avocat, pentru ședința de judecată urmînd a fi citați doar o dată, în rest, în prezența unui avocat nu mai e necesară prezența clientului.

Cît ține de motivul acceptării parțiale a celor solicitate, depuneți cerere de apel, în acest sens va fi intocmită hotărîrea motivată,... mai detaliat unde judecătorul va enunța din care motive nu s-au admis încasarea dobînzilor și a cheltuielilor.

6 octombrie 2020