Recuperarea permisului de conducere

20 octombrie 2019 81

Salut! Mi-a fost ridicat permisul de conducere in anul 2018 pe un termen de 2 ani, din cauza ca am parasit locul accidentului. Nu s-a intamplat nimic grav, nimeni din persoanele care se aflau in ambele vehicule nu au suferit in urma accidentului. La judecata nu am fost prezent (eram plecat peste hotare). Acum ma aflu in Moldova si vreau sa imi recuperez permisul de conducere. Cum o fac?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vasile Gavrilița
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte domenii

Bună, Petru.

Nu puteți să vă recuperați permisul de conducere până nu expiră termenul pentru care ați fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport.

La expirarea termenului de privare de dreptul de a conduce autovehicule, pentru repunerea în dreptul de a conduce, trebuie să prezentați subdiviziunii competente a Poliţiei... mai detaliat (din raza în care v-a fost ridicat permisul) următoarele documente:
a) actul de identitate şi copia acestuia;
b) adeverinţa medicală a conducătorului de vehicul şi a candidatului pentru obţinerea permisului de conducere (Formularul nr. 083/e). Adeverinţa medicală pentru persoanele care au fost private de dreptul de a conduce autovehicule din cauza conducerii în stare de ebrietate necesită a fi datată cu cel mult 30 de zile calendaristice înaintea expirării termenului de privare;
c) dovada frecventării programului probaţional antialcoolic şi antidrog, pentru persoanele care au fost private de dreptul de a conduce autovehicule din cauza conducerii în stare de ebrietate, în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului nr. 1434 din 7 noiembrie 2002 “Cu privire la măsurile de prevenire a conducerii mijloacelor de transport în stare de ebrietate.

Vedeți pct. 40 din următoarea hotărâre: http://www.legis.md/cautare/rezultate/103589

21 octombrie 2019