Referitor la accidentarea gardului

21 aprilie 2019 19

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea.
1. Mi-a fost deteriorat de cateva ori gardul, iar primarul spune ca e intr-o curba si, prin urmare, nu e comod. Ce masuri de protectie a proptietatii pot intreprinde?
2. Pe un drum public (in stare avariata, dar reparat de cetateni din cont propriu) recent au fost efectuate sapaturi pentru instalarea unui sistem de canalizare. Acum drumul e intro stare foarte proasta. Ce instante sunt responsabile de evidenta unor asemenea lucrari si cine e obligat sa repare drumul?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

La întrebarea #1 - trebuie să documentați cine anume vă strictă gardul, iar apoi să cereți de la un expert în construcții să vă facă o evaluare a costului de reparație și să înaintați o pretenție celui responsabil de stricăciune.
Nu contează cât de incomod este drumul/gardul. Proprietatea trebuie... mai detaliat protejată.
Oricine vă strictă gardul trebuie să vă plătească bani.
*
Alternativ, puteți să vă gândiți la o poliță de asigurare de daune, care v-ar asigura cu plăți rapide de la societatea de asigurări, dacă se mai cauzează stricăciuni.

21 aprilie 2019

Buna ziua. Multumesc pn raspunsul acordat. As fi vrut sami faceti cunoscute so niste articole people care MA pot baza CA sa fie conform legii.
Ref.LA a doua intrebare cred CA nu am fost suficient de explicita.sapaturile efectuate au fost in scop personal (Sa tras apa LA sere de... mai detaliat LA riul ce merge prin sat ),pe drumul de acces LA soseaua principala .nu sa facut publice nici decizia nici a cordul cetacenilor.intrebare e care sint organele abilitate in acordarea unor Asa permisiuni so decizii,conform caror articole se permite asa ceva? Reese CA orce cetatean poate sa sape drumul public unde si cind vrea. Multumesc anticipat.

22 aprilie 2019