Referitor la testament

9 august 2017 41

Buna ziua. Am o intrebare. Daca tatal meu a cumparat un apartament si in acel moment (asa a fost cazul) l-a scris pe numele fratelui lui. Copiii lui ceva au auzit de acel apartament, dar nu stiau nimic clar. Peste aproximativ 10 ani, fratele lui a murit (fiind in varsta) si a lasat testament pe acel apartament pe mine (nepoata lui). A trecut 1an. De ce am nevoie ca sa intru in posesia apartamentului cu toate drepturile? Mentionez ca copii lui au peste 40de ani si au pe numele lor casa si pamanturile pe care le avea el in sat.

Jurist comments 1

Download discussion
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Trebuie să vă adresaţi unui notar pentru a deschide procedura succesorală a fratelui testator. Este posibil că o asemenea procedură a fost deja deschisă (orice notar vă va spune), şi atunci trebuie la notarul la care e deschisă procedura să depuneţi o cerere de acceptare a moştenirii (sau a... mai detaliat legatului).
În cazul dvs mai degrabă că e legat decât moştenire (asta însă nu afectează faptul că aveţi dreptul de proprietate asupra casei). Multe depind de formularea textului din testament.

10 august 2017