Refuz de solutionare a cererii recunoscuta de lege

5 octombrie 2017 32

Buna ziua! Va rog foarte frumos, daca tine de competenta Dvs. sa ma ajutati cu un sfat sau cu o recomandare sau chiar solutionare contractuala, adica indiferent de felul in care este posibil de solutionat. Primaria locala la care m-am adresat si anul trecut cu o cerere de a se oferi lista actelor necesare pentru inregistrarea unei Gospodarii taranesti pentru a sadi o livada de nuci, refuza sa imi acorde o autorizatie si nici nu-mi acorda prioritate cu numarul cadastral de teren ca sa imi continui treaba. Raspunsul este unul nejustificat pe care nu il gasesc in nici un context al buletinului de legi administrative, adica justificarea lor este doar in cuvinte ca este imposibil deoarece sunt multe cereri pentru eliberarea terenurilor tinerilor care devin proprietari de teren. In fine, anul trecut mi-au recomandat sa nu ma grabesc fiindca este o procedura lunga si nu se rezolva rapid. Pina aici e clar cu recomandarile, insa in acest an deja spun ca paminturile se vor schimba mai sus, sau mai jos in dependenta si vor fi anulate titlurile actuale. La rindul meu muncesc peste hotare si fac al 2-lea drum cu sotia pentru care suport evident cheltuieli care nu imi pot fi rambursate in nici un fel, pagubit la patrat as spune pentru ca nici rezultate locale nu pot obtine. Am cerut de la secretara primariei sa imi elibereze documentul care comfirma justificarea lor, evident am cerut o copie, cererea a fost in forma scrisa care a fost refuzata de ea si am scris o alta cerere in care am cerut semnatura primarului cel putin ca este informat de caz si justificarea lor este ceea ce spun la care a fost trintita la podea si am fost dat afara din cabinet! Primaria fiind o autoritate publica care prezinta interesele locale si ale satenilor imi incalca dreptul de a porni inregistrarea gospodariei taranesti, imi refuza aprobarea numarului cadastral ca sa pot continua ceea ce incep deja a l 2-lea an consecutiv. Fara acestea nu pot obtine o asigurare, nu pot face o asigurare bancara, nu pot cere analiza solului si nu pot procura pomii pentru sadit deoarece toate se fac legal asa cum au spus ei si tot ei sunt cei care pun bete in roate! Vreau sa stiu ce trebuie sa fac mai departe pentru ca deja sunt parte vatamata pierzind un an de crestere ai acestor arbori si iata ca sunt in pragul celui de al 2-lea an, plus nu am asigurare ca si la anul nu va fi asa!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua Petru,

Legea cu privire la gospodăriile țărănești menționează expres în art. 13 alin. 3 că:

În decursul unei săptămîni din ziua prezentării documentelor prevăzute la alin.(1), primăria înregistrează gospodăria ţărănească, efectuînd înscrieri de rigoare în Registrul gospodăriilor ţărăneşti (de fermier), şi eliberează certificatul de înregistrare sau emite o decizie privind... mai detaliat refuzul de a înregistra gospodăria. ( Astfel de aici putem observa cum primăria va încălcat dreptul dvs prin faptul că nu va emis o decizie privind refuzul de înregistrare a G.T )

În continuare, la fel cum a-ți spus dvs, art. 5 reglementează faptul că: Decizia motivată a primăriei privind refuzul de a înregistra gospodăria ţărănească se remite fondatorului în scris ( unde observăm o altă încălcare ).

Astfel, în urmă acestor încălcării și abuzuri dvs vă puteți adresa în instanță de judecată, iar la cererea de chemare în judecată ar fi bine sa aveți cererile sau copiile care le-ați înaintat primării pentru a vă înregistra G.T Rin care veți demonstra că nu ați primit o decizie de refuz pe care la rândul ei iarăși aveți dreptul de a o ataca pe cale administrativa/judiciară dacă nu sunteți de acord.

6 octombrie 2017