Regim de munca 8 ore/luna

4 iunie 2020 12

Buna ziua. Poate fi prevazut in contractul individual de munca urmatorul regim de munca: total 8 ore/luna, regim flexibil al timpului de munca? Persoana va lucra cand o zi pe luna, cand 2, in functie de necesitati. Sau e obligatoriu de indicat timpul de munca pe saptamana? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Tipul săptămînii de lucru, regimul de muncă – durata programului de muncă (al schimbului), timpul începerii şi terminării lucrului, întreruperile, alternarea zilelor lucrătoare şi nelucrătoare – se stabilesc prin regulamentul intern al unităţii şi prin contractul colectiv şi/sau prin contractele individuale de muncă.

Angajatorul poate stabili, cu acordul scris al salariatului,... mai detaliat programe individualizate de muncă, cu un regim flexibil al timpului de muncă, dacă această posibilitate este prevăzută de regulamentul intern al unităţii sau de contractul colectiv ori de cel individual de muncă.

Durata zilei de muncă poate fi, de asemenea, împărţită în două segmente: o perioadă fixă, în care salariatul se află la locul de muncă şi o perioadă variabilă (mobilă), în care salariatul îşi alege orele de sosire şi plecare, cu respectarea duratei zilnice normale a timpului de muncă.

Conditia e sa nu depășească normele codului muncii in sens negativ, in rest libertate.

5 iunie 2020