Reluarea activitatii dupa concediul de ingrijire a copilului pina la 6 ani

15 martie 2018 29

Am CIM incheiat cu angajatorul pe un termen nedeterminat. Acum ca sa-mi reeau activitate dupa concediul de ingrijire a copilului pina la 6 ani, angajatorul imi propune incheierea unui alt CIM pe termen determinat , motivind ca nu este loc. Cum ar fi corect sa procedez in acest caz?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Angajatorul este obligat sa va mentina locul de munca sau sa va propuna o functie asemanatoare dupa ce va reluati activitatea din concediul pentru ingriirea copilului. In acest sens, trebuie sa depuneti o cerere scrisa cu 15 zile inainte de a reveni la munca. Angajatorul are acest termen pentru a... mai detaliat inceta contractul de munca cu persoana care v-a asigurat interimatul cit Dvs ati fost in concediu. Aveti dreptul sa revenit in aceleasi conditii ca si pina la concediu, inclusiv termen nedeterminat al raporturilord emunca. Pentru a incheia un contract de munca pe durata determinata, trebuie sa exista unul din temeiurile prevazute la art. 55 din Codul muncii: http://lex.justice.md/md/326757/

Daca angajatorul va refuza, aveti dreptul sa depuneti o plingere la inspectia muncii si/sau o cerere de chemare in judecata.

15 martie 2018

Multumesc mult!

15 martie 2018