Renunțare la moștenire

23 august 2020 111

Buna! Mama a decedat 9 luni in urma, iar tata mai demult. Cota de teren agricol a fost trecută după mama. Suntem 5 frați și nici unul din ei nu vrea moștenire. Cum se face renunțarea la moștenire? Am înțeles au fost ceva schimbări în lege. Mulțumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Copii defunctului în temiurile legii noi au devenit moștenitori din momentul decesului tatălui vostru, prin urmare aceștia aveau 3 luni la dispoziție pentru a renunța la moștenire din momentul când ați fost notificat de către notar că a fost deschisă o procedură succesorală sau din momentul decesului.

Prin urmare în... mai detaliat acest caz dacă nu a avut loc un renunț, la etapa actuală toți sunt moștenitori cu cotă-parte din terenul agricol. (urmează să concretizați la notarul din raza de domiciliu al defunctului acestmoment).

Dvs puteți obține foloase din urma vânzării terenului agricol, or renunțarea la acesta ducea la înstrăinarea lui în proprietatea statului ceea ce nu este mult mai benefic decât prima variantă.

Totuși dacă nu dorinți să intrați în posesia ternului, puteți să vă adresați la notar cu intenția de renunt și acesta să constate tardivitatea ca dvs ulterior să vă adresați în instanța de judecată pentru repunerea în termen, astfel după ce instanța de jduecată vă repune în termen cu hotărârea respectivă vă apropiați la notar și renunțați la moștenire dacă până atunci ternul agricol nu a fost înregistrat pe numele moștenitorilor.

24 august 2020