Repararea prejudiciului cauzat prin contravenție

2 august 2023 5

Bună ziua! În 2021 am avut un accident rutier soldat cu pagube materiale. Poliția inițial a stabilit că eu sunt vinovatul. Am contestat procesul-verbal contravențional în instanța de judecată și acesta a fost anulat din motiv că nu a existat fapta contravenției. În hotărârea judecătorească a fost specificat că șoferii nu sunt vinovați de accidentul rutier, ci neconcordanța indicatorilor rutieri - intersecție în care din ambele părți sunt amplasate indicatoare ”Drum cu prioritate”. Cum îmi pot repara prejudiciul - reparația mașinii? Împotriva cui înaintez cererea de reparare a prejudiciului?

Jurist comments 1

Download discussion
Maria Gogu
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor


Bună ziua !
Persoana răspunde numai pentru prejudiciul cauzat prin fapta sa săvârșită cu vinovăție sub forma intenției sau imprudenței. Fiind faptul că cellalt șofer nu a fost recunoscută vinovată puteți să vă adresați pretențiile Dvs către Direcția Generală Mobilitate Urbană deoarece ei asigură securitatea participanților la trafic prin organizarea... mai detaliat măsurilor și mijloacelor de siguranță (indicatoare rutiere, marcaje rutiere, semaforizare etc).
Însă în cazul în care ambele persoane au încălcat pct. 16 din Regulamentul Circulației Rutiere, cel mai bine este să nu căutați vinovatul deoarece poate fi interpretat împotriva Dvs și să irosiți timpul în zadar.

4 august 2023