Reparatia si schimbarea utilajului din apartament

30 mai 2018 38

APLP ne-a expediat o prescriptie prin care ne obliga sa efectuam lucrari de reparatie in apartament a sistemului de incalzire cu schimbarea tevilor conform art. 191 al Hotarirei Guvernului RM. Ce contraventie urmeaza daca nu avem aceasta posibilitate si nici nu este cazul, deoarece in sezonul de iarna in apartament este cald? Multumim.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Olga Saveliev
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei

Buna ziua, Valentina. Conform art. 180 (4) din Codul contraventional "Nerespectarea regulilor şi normelor de folosire, deservire tehnică şi de întreţinere sanitară a locuinţelor, a locurilor şi a instalaţiilor de uz comun, a terenurilor aferente blocurilor locative
se sancţionează cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale aplicată persoanei... mai detaliat fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 10 la 30 de ore, cu amendă de la 60 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore". Periodicitatea efectuarii reparatiilor in interiorul apartamentelor, stabilita de HG nr. 191 din 19.02.2002, este "cel puţin o dată în 5 ani sau în caz de necesitate".

31 mai 2018