Restabilirea la locul de munca

1 februarie 2018 126

Buna seara. Sunt angajata intr-o institutie prescolara ca educator, la moment sunt in concediu de crestere a copilului, copilul are 1,8 ani. Am decis sa ma reintorc la serviciu, avind doi copii - unul de 10 ani si unul de 1,8 ani si situatie financiara grea. Am scris cerere, in institutie activeaza 3 grupe, dintre care la 2 educatoarele sunt la pensie. In urma cererii mele dna directoare nu a intreprins nimic, iar aceste 2 persoane la pensie sunt categoric impotriva mea, mi-au spus verde-n fata sa mai astept pina la vara. Ce masuri pot intreprinde? Va multumesc pentru timpul acordat.

Jurist comments 1

Download discussion
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Nadia, angajatorul Dvs nu are dreptate. Conform articolului 7 din Convenția colectivă (nivel național) nr. 2 din 9 iulie 2004, în perioada concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului, salariatul poate pleca în concediu sau reveni la serviciu ori de câte ori are nevoie și poate beneficia, în conformitate cu articolul... mai detaliat 97 din Codul muncii, de timp de muncă parțial.

În cazul în care salariatul aflat în concediul pentru îngrijirea copilului dorește să reînceapă munca înainte de expirarea termenului concediului, acesta informa în scris angajatorul despre intenția sa cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte.

Depuneti o cerere scrisa cu indicarea acestor prevederi normative, iar la expirarea termenului de preaviz, prezentati-va la locul de munca. Daca angajatorul nu va ofera munca in functia pe care ati detinut-o pina la concediu, atunci aveti dreptul sa va adresati la inspectia muncii si/sau in instanta de judecata referitor la incalcarea dreptului la munca.

In ceea ce priveste salariatii care au atins virsta de pensionare, angajatorul este in drept si nu obligat sa le concedieze. Totusi, daca cu una din aceste persoane nu s-a incheiat un contract individual de munca pe durata determinata pentru a asigura interimatul functiei Dvs (caz in care, la revenirea Dvs la munca, contractul persoanei ar fi incetat), atunci angajatorul poate valorifica dreptul de concediere in legatura cu pensionarea pentru a va oferi locul de munca Dvs.

Succes!

2 februarie 2018