Restrictii permis de conducere

2 februarie 2022 299

Buna! Sunt in proces de obtinere a permisului de conducere pentru prima data. Am inteles ca in permis se indica conditiile de vedere. La Comisia Medicala am primit Codul de Restrictii 01.01, care permite condusul doar cu ochelari. Problema este ca port foarte mult si lentile de contact. La Comisie nu au intrebat nimic si in genere voiau mai repede sa iesim din cabinet. Acest cod imi va permite conducerea autovehicului cu lentile de contact? Am citit ca alt cod, si anume 01.06, permite si ochelari, si lentile. Se poate comunica aceasta informatie undeva mai tarziu, la vreo etapa de perfectare a permisului, sau trebuie sa revin la Comisia Medicala? Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Student
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii
  • Dreptul familiei

Bună Mihai, nu va fi o problemă dacă în permis va fi indicat codul 01.01 la secţiunea restricţii, iar dumneavoastră veţi purta lentilele de contact uneori (acest aspect ţine de confortul dvs). Ba mai mult, aveţi adeverinţa comisiei medicale cu indicarea "că purtaţi ochelari", codul 01.06 prevede purtarea a ochelarilor... mai detaliat sau a lentilelor de contact.
Comunicarea ulterioară la etapa de perfectare nu va fi necesară, permisul se va complecta pe baza actelor depuse de candidat (fişa de şcolarizare, adeverinţa medicală etc). Decizia de a reveni la Comisia Medicală vă aparţine dumneavoastră, vă ataşez mai jos link-ul Hotărârii pentru aprobarea Normelor privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule şi a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere

https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=103361&lang=ro

Succes!

5 februarie 2022