Retragerea plângerii depuse la poliție

15 noiembrie 2023 4

Bună ziua! Câteva zile în urmă mașina mea a fost evacuată la parcarea specială din Chișinău. Când am mers s-o iau, am observat câteva zgârieturi pe caroserie, care nu erau până ca mașina să fie evacuată. Am făcut un apel la 112, a venit un polițist și am scris o plângere, în care am descris situația. Acum, însă, doresc să-mi retrag plângerea menționată. Este posibil așa ceva?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Vasilem este posibil, deoarece plângerea DVS se referă la o contravenţie administrativă, conform Codului contravenţional Articolul 29. Împăcarea victimei cu făptuitorul
Procesul contravenţional pornit încetează în cazul împăcării victimei cu făptuitorul în contravenţiile prevăzute la art.... mai detaliat 69, 78, art. 96 alin. (1) lit. a) şi alin. (3), art. 97, art. 971 alin. (1), art. 972–105, art. 242 alin. (1). Împăcarea este personală. Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face de reprezentanţii lor legali. Persoanele cu capacitate de exerciţiu limitată se pot împăca cu încuviinţarea reprezentanţilor lor legali.
Tot depinde în baya căruia articol a fost întocmit procesul verbal.

15 noiembrie 2023