Returnarea produsului pentru ca nu sunt satisfacut de calitatea acestuia

1 martie 2021 32

Am procurat un aparat electrocasnic - aspirator si am primit garantie la el. In aceeași zi am inceput sa-l folosesc, dar am inteles ca nu face fata cerintelor. Nu aspira asa cum am dorit, nu sunt satisfacut de rezultat. A doua zi, am contactat telefonic compania care mi-a vindut produsul. Acolo am fost informat ca nu pot intoarce produsul in cauza, deoarece aspiratorul se regaseste in Lista produselor nealimentare de calitate corespunzătoare ce nu pot fi înlocuite cu un produs similar din Legea consumatorului nr.105/2003.
Întrebare: Oare nu am eu dreptul sa intorc aspiratorul in termen de 14 zile si sa-mi fie restituiti banii, daca nu sunt satisfacut de produs?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Serghei Sandu
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Desigur că puteţi restitui produsul Vlad. În Hotărîrea Guv. care a fost menţionată de vânzător acest produs nu se regăseşte. Dar este important, dacă produsul nu a fost deteriorat şi are acelaşi aspect şi funcţionalitate ca la momentul procurării dvs. puteţi să solicitaţi schimbarea acestuia cu alt produs mai performant... mai detaliat cu achitarea diferenţei de preţ, dacă nu vi se poate oferi acest schimb atunci sunteţi în drept să solicitaţi contravaloarea produsului. Trebuie să le înaintaţi o solicitare în formă scrisă.

2 martie 2021

Magazinul mi-a facut trimitere la Legea consumatorului si anume la anexa la lege unde este LISTA produselor nealimentare de calitate corespunzătoare ce nu pot fi înlocuite cu un produs similar iar la pct.12 se menționează: Mărfuri tehnice complexe de uz casnic pentru care sînt stabilite termene de garanţie (aparate electrocasnice,... mai detaliat aparate radioelectronice, aparate de calcul şi multiplicare, articole foto-chino, aparate de telefon (fixe şi mobile) şi de faximil, instrumente muzicale electrice, echipamente şi utilaje ce funcţionează cu gaze şi dispozitivele acestora).

Voi face o rectifiare ca am procurat un aspirator robot. Aici apare intrebarea dacă aspiratorul robot este un electrocasnic sau nu???
La fel, ține să menționez că produsul a fost folosit foarte puțin, daca e sa vorbim in minute atunci la vreo 20 minute, după care am înteles ca nu va face față necesităților mele.
Astfel, produsul nu este deteriorat.

Puteti să indicați la ce Hotarire de Guvern v-ați referit în textul scris de Dvs: ” În Hotărîrea Guv. care a fost menţionată de vânzător acest produs nu se regăseşte.”???

Este posibil să îl returnez cu solicitarea restituirii banilor??

2 martie 2021