Reutilarea mijlocului de transport

22 iunie 2018 2

Se consideră reutilarea mijlocului de transport conform art. 228 alin.1 Cod Contravențional RM, în caz dacă din autobuz au fost scoase trei scaune? Mersi anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Potrivit Hotărârii Guvernului despre aprobarea Regulamentului cu privire la supravegherea
tehnică exercitată de poliţia rutieră, acțiunea dată este considerată reutilare.

Ca să vă convingeți citiți Capitolul V din legea sus-menționată ( http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&id=301816 ), pentru mai multe detalii.

19. Cu permisiunea Direcţiei Poliţiei Rutiere, fără a fi elaborată şi coordonată documentaţia de proiectare,... mai detaliat pot fi admise următoarele reutilări ale vehiculelor:
a) reutilarea autobuzelor în camioane-furgoane sau camioane-furgoane mixte.
Pentru automobilele reutilate (camion-furgon) destinate transportării bunurilor sau bunurilor şi persoanelor (camioane-furgoane mixte) sînt prevăzute următoarele cerinţe de securitate a circulaţiei:
numărul de scaune destinate pasagerilor, inclusiv pentru şofer, nu poate depăşi cerinţele condiţiilor tehnice stabilite de uzina producătoare;
amplasarea scaunelor pentru pasageri trebuie să fie efectuată conform standardelor prevăzute de legislaţia în vigoare, care stabilesc prescripţii unice pentru construcţia autobuzelor;

22 iunie 2018