Reutilarea mijlocului de transport

22 iunie 2018 38

Se consideră reutilarea mijlocului de transport conform art. 228 alin.1 Cod Contravențional RM, în caz dacă din autobuz au fost scoase trei scaune? Mersi anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Potrivit Hotărârii Guvernului despre aprobarea Regulamentului cu privire la supravegherea
tehnică exercitată de poliţia rutieră, acțiunea dată este considerată reutilare.

Ca să vă convingeți citiți Capitolul V din legea sus-menționată ( http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&id=301816 ), pentru mai multe detalii.

19. Cu permisiunea Direcţiei Poliţiei Rutiere, fără a fi elaborată şi coordonată documentaţia de proiectare,... mai detaliat pot fi admise următoarele reutilări ale vehiculelor:
a) reutilarea autobuzelor în camioane-furgoane sau camioane-furgoane mixte.
Pentru automobilele reutilate (camion-furgon) destinate transportării bunurilor sau bunurilor şi persoanelor (camioane-furgoane mixte) sînt prevăzute următoarele cerinţe de securitate a circulaţiei:
numărul de scaune destinate pasagerilor, inclusiv pentru şofer, nu poate depăşi cerinţele condiţiilor tehnice stabilite de uzina producătoare;
amplasarea scaunelor pentru pasageri trebuie să fie efectuată conform standardelor prevăzute de legislaţia în vigoare, care stabilesc prescripţii unice pentru construcţia autobuzelor;

22 iunie 2018