Rezilierea Contractului 100 EURO

13 decembrie 2017 46

Am încheiat un contract cu o companie din Moldova, ce organizează cursuri. În contract se menționează că în caz de nerespectare a obligațiunilor, sau reziliere din propria voință, sunt obligat să achit 700 EURO. În caz că sunt exmatriculat, nu voi achita nimic. Am abandonat cursurile, dar nu am avertizat organizatorii de acest lucru. Nu am reziliat contractul din propria voință, pentru că sunt student și nu am bani să achit acum. Am optat pe aceea că voi fi exmatriculat pentru rezultate scăzute. Mult timp nu am auzit nimic de la aceste cursuri, dar puțin timp în urmă m-a sunat un administrator și m-a chemat la la o întâlnire, pentru a discuta continuarea studiilor sau rezilierea contractului. La acel moment eu frecventam catedra militară și nu am avut timp liber, dar nici nu am avut dorință să mă văd cu ei. În discuție la telefon mi s-a pus întrebarea ”reziliem contractul, sau ce facem?”, și posibil am răspuns afirmativ, dar nu am semnat nimic și nici nu am presupus că aceasta e reziliere din propria mea dorință.
Câteva zile în urmă mi-a venit un ”AVIZ RECOMANDAT” în care se vorbește ”Motivul rezilierii contractului nominalizat, constituie dorința dumneavoastră de părăsire a programului de studiu pentru cel de-al doilea an de studii”, și este menționat că ”în termen de 15 zile de la primirea prezentei notificări de reziliere a contractului [...] să achitați suma de 100 EURO”.
Nu am al doilea exemplar de contract, am uitat să-l preiau. Am fost la ei ziua următoare, pentru a prelua al doilea exemplar al contractului, dar ei nu au exprimat dorința de a mi-l prezenta, din cauza că sunt ocupați, și că este responsabilitatea mea de a prelua exemplarul la timp, și au spus că nu pot pretinde la copia lor de contract, dar mi s-a fost înmânat blancul identic, necompletat, al contractului. Am nevoie de ajutor.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Scrieţi o plângere la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor privind faptul că nu vi s-a înmânat exemplarul dvs al contractului.

17 decembrie 2017