Rezilierea contractului de credit

13 mai 2020 90

Buna ziua! Am luat un credit in marime de 10.000 lei pentru 1 an de zile. Nu am achitat 3 luni pentru ca nu am avut de munca. Mi-au zis sa achit macar 500 lei, iar acum ma suna si imi zic ca au reziliat contractul si risc sa ma dea in judecata daca nu achit 16.500 lei pana pe data de 18 mai. Si o suna si pe mama intruna. Este posibil sa ma dea in judecata si sa-mi faca dosar penal? Le-am spus ca voi achita treptat, dar au refuzat aceasta propunere. Din cauza starii de carantina e greu cu munca. Mi-i frica sa nu ma dea in judecata si sa imi faca dosar penal. Au zis ca daca nu achit 16.500 lei pana pe 18 mai, ma dau in judecata si va trebui sa achit mai mult de 20 de mii. Dati-mi un sfat, va rog, cum sa procedez!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua Luminita,

Este adevarat că datoriile la organizațiile de microfinanțare cresc foarte repede. Insa este si o solutie pentru asa caz. Datoriile sunt mărite artificial și abuziv, acest lucru se poate de demonstrat in instanta si de redus datoria.

In ceea ce tine de dosar penal - este o sperietoare. Nu... mai detaliat este posibil dosar penal in asa situatie deoarece sunt raporturi civile.

14 mai 2020