Rezultat test Covid

8 octombrie 2020 78

Salutare! Am dat testul Covid, iar plata pentru test a decis sa o suporte firma la care lucrez. Totul bine si frumos pana cand am aflat ca rezultatul testului il trimit la firma, dar nu mie. Am intrebat de ce fac asta, pentru ca este vorba despre date cu caracter personal si intim. Cei de la laborator mi-au spus ca cine plateste, acela primeste rezultatul. Considerati ca este corect ca rezultatul sa se trimita la firma? Ar trebui sa depun plangere la protectia consumatorului sau la alta institutie? Multumesc.

Jurist comments 1

Download discussion
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
***
Cu siguranta, este o incalcare a confidentialitatii datelor privind starea de sanatate, care sunt o categorie speciala de date cu caracter personal.
Nu are nici o relevanta cine achita serviciile respective, si aceasta nu justifica sub nici o forma divulgarea diagnosticului medical unei alte persoane decat pacientul.
Plingere... mai detaliat puteti depune atit la Laboratorul medical, cat si la Centrul National pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal. Sunteti in drept sa cereti despagubiri daca ati suportat un prejudiciu moral in legatura cu divulgarea ilegala a datelor respective, si sunteti in drept sa solicitati sanctionarea contraventionala (prin sesizarea Politiei) a Laboratorului.

9 octombrie 2020