Salariat concediat anunță că se afla pe buletin de boală

26 martie 2018 139

Un salariat angajat pe 4 ore (8:00-12:00) este concediat conform art. 86 (h) din Codul Muncii. Peste 2 luni anunță prin avocat că are buletin de boală, iar data eliberării certificatului medical coincide cu data concedierii. În caz de proces de judecată, cine câștigă?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua Dna Natalia,
În cazul unui proces judiciar cel căruia instnața de judecată îi va da câștig de cauză.
În speța Dvs. soluția este indicată la art. 86 alin. (2) Codul muncii al RM care prevede:
„Nu se admite concedierea salariatului în perioada aflării lui în concediu medical, în concediu de odihnă... mai detaliat anual, în concediu de studii, în concediu de maternitate, în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vîrstă de la 3 la 4 ani, în perioada îndeplinirii obligaţiilor de stat sau obşteşti, precum şi în perioada detaşării, cu excepţia cazurilor de lichidare a unităţii.”.
În opinia mea salariatul concediat ar trebui să câștige procesul judiciar.
Salariatul poate cere restabilirea la locul de muncă și încasarea salariului pentru absența forțată de la locul de muncă pentru toată perioada absenței sale sau poate solicita în schimbul restabilirii achitarea a trei salarii medii lunare.
Totodată, poate solicita plata unei dobânzi de întârziere și plata unei daune morale, precum și alte prejudicii care reies din concedierea acestuia și au o legătură strânsă.

27 martie 2018
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Salariatul era obligat sa anunte imediat angajatorul despre imposibilitatea de a se prezenta la munca. Daca concediul medical a expirat intre timp, indiferent de existenta ordinului de concediere, salariatul era obligat sa revina la munca si sa prezinta certificatul medical in termen de 5 zile lucratoare. In caz contrar, iar... mai detaliat este o absenta nemotivata care, cu respectarea procedurii disciplinare corespunzatoare (i.e. solicitarea de explicatii scrise, etc), ii da dreptul angajatorului sa il concedieze in acelasi temei - art. 86 alin. (1) lit. h) Codul muncii. Daca concediul medical inca dureaza (din data absentei si continuu pina in prezent), angajatorul urmeaza sa verifice cu organele competente veridicitatea acestui concediu medical (care il indreptateste pe salariat la un concediu medical de peste 2 luni si la achitare, inclusiv, din bugetul de stat, a unei indemnizatii aferente).

27 martie 2018