Salariu neachitat în Oman

26 decembrie 2017 42

O prietena a nimerit într-o situație complicata. A plecat în Oman la lucru (țară arabă) și compania nu i-a dat banii, acum la ea se termina viza și trebuie sa plece acasă. Ce poate sa facă ea?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Guțu
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Urmează să depună o cerere la angajator, prin care sa ceară să-i fie achitat salariul restant. Angajatorul nu are dreptul să întreprindă careva acțiuni în vederea intimidării angajatului (să-l amenințe cu concedierea).
În cazul în care solicitările din cerere nu au fost satisfăcute, urmează să depună o plângere la ministerul muncii... mai detaliat din Oman (Ministry of Manpower of Oman) o poate face online, accesând pagina web
https://www.manpower.gov.om/Manpower/ManpowerEServicesPortal/PublicManpower/ComplaintList

Tot prin intermediul site-ului dat, puteți sesiza ministerul muncii cu referire la încălcările și neregulile comise de angajator ce vizează nerespectarea legislației muncii.
http://www.manpower.gov.om/Portal/eServiceDetails.aspx?ServiceID=215

Prin intermediul Ministerului Muncii din Oman este posibil să soluționați problema pe care o aveți cu angajatorul. Din informația disponibilă rezultă că tot Ministerul este cel care sesizează acuzatorii de stat cu privire la companiile care întârzie să achite salariile.
http://timesofoman.com/article/86474/Oman/Government/Workers-in-Oman-facing-serious-salary-delays?fromNewsdog=1
Răspuns la unele întrebări le puteți găsi în ghidul oferit de Ministerul Muncii din Oman (Versiunea în Engleză).
http://www.manpower.gov.om/Portal/Arabicpdf/Guidlinepdf/English-pdf.pdf


***
Important de menționat că perioada în cadrul căreia aveți posibilitatea de a vă adresa în instanță pentru a vă apăra drepturile este de un an.

28 decembrie 2017