Salvarea si distribuirea imaginilor/video plasate pe retelele de socializare

6 mai 2020 24

Buna ziua. As dori sa aflu daca este posibil de salvat si distribuit imagini si video postate de utilizatori pe retelele de socializare, fara consimtamantul acestora? Este legal sa inregistrezi convorbirile telefonice folosind aplicatii sau trebuie neaparat de prevenit persoana ca apelul se inregistreaza?
Stiind ca multe portaluri de stiri folosesc aceste date, un utilizator simplu poate sa le foloseasca fara a fi tras la raspuns? Si care consecinte pot aparea dupa folosirea lor pe teritoriul Republicii Moldova?
Va multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Daca postarea este publica, ea poate fi distribuita, prezumandu-se ca autorul, prin faptul ca a setat audienta la “public”, a consimtit si este de acord ca oricine poate vedea si distribui postarea respectiva. Daca postarea este privata, trebuie acordul autorului, daca cel ce distribuie nu este... mai detaliat in audienta setata de autor.

Convorbirile pot fi inregistrate, pentru scopuri personale. In alte scopuri, totul depinde de circumstante. Totusi, Valabilitatea juridica a unor astgel de inregistrari, este foarte discutabila.

7 mai 2020