Schimbarea administratorului

25 iunie 2019 57

Sant fondator 100% la SRL, administrator e altcineva. Nu am acces sa verific starea financiara a entitatii. Pot schimba administratorul fara a-l instiinta?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Cristian Papanaga
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Puteti elibera administratorul oricand, fie prin invocarea unui temei prevazut de lege sau contract, sau fara invocarea unui temei. Nu exista un termen de preaviz. Eliberarea opereaza in raport cu administratorul din momentul luarii deciziei de catre dmn. ca asociat unic, detinator a 100% si notificarea acestuia.

Nu este... mai detaliat o problema in instiintare, urmeaza sa o respectati. El nu poate influenta nicicum eliberarea sa. Este afacerea dmn.

Daca exista un contract individual de munca intre persoana juridica si administrator, se aplica aceleasi reguli, dar procedural o faceti din perspectiva unui angajator.

Datele din registrul persoanelor juridic detinut de catre Agentia Servicii Publice si actele de constituire, urmeaza a fi modificate in acest sens. Va fi necesar sa prezentati la ASP, urmatoarele documente: hotararea dmn. prin care eliberati administratorul si desemnati un alt administrator; specimenul de semnatura autentificat al noului administrator, procura in caz ca nu se prezinta personal noul administrator, buletinul de identitate al noului administrator, dovada achitarii taxei de stat, decaratia privind beneficiarul efectiv (daca nu a fost prezentata).

25 iunie 2019