Schimbarea denumirii intreprinderii

22 septembrie 2022 22

Bine v-am gasit! O intreprindere si-a schimbat doar denumirea, iar IDNO, adresa juridica etc. a ramas neschimbat. In aceasta situatie, este necesar de modificat contractele pe care le are incheiate intreprinderea si ce se intampla cu miile de contracte cu persoane fizice pe care le are intreprinderea vizata? Am citit ca in Romania in situatia mentionata nu se modifica contractele existente. Contractele cu partenerii pe perioada executarii nu sunt modificate si nici macar nu e obligatoriu sa fie notificata partea contractanta. De ce intreb? Cineva (o autoritate publica de la noi) insista ca acesta e motiv de (citez cum a fost spus): Anulare a contractelor de arenda pe motiv ca persoanele fizice nu au fost anuntate despre modificarea denumirii companiei. Care e parerea specialistilor?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Schimbarea denumirii nu poate afecta careva contracte, or, nu este temi de nulitate sub nici o formă, dacă continuă situația, solicitați să vă ofere o poziție scrisă și să facă referire la baza legală, chiar aș vrea să văd poziția acestora.

23 septembrie 2022

Dle Onofrei. In ziua cand am scris aici intrebarea, am solicitat de la APL sa-mi faca trimitere la normele legale de care se conduc.
Cand am inceput a insista mai mult, au dat inapoi, zicand ca de fapt problema este alta, facand trimitere la o hotarare de judecata pe o... mai detaliat companie aflata in lichidare din sectorul lor si a caror contracte au fost obligati sa le anuleze, crezand ca asta e aplicabil si pentru alte persoane juridice..... si mai departe s-a inecat in declaratii si doar balbaieli. Deci aberatii. Am idetificat cauza si i-am atentionat ca tentativele APL de a se implica in preluari a arendei de terenuri de la o persoana juridica spre alta prin astfel de metode ar putea duce pe cineva in fata instantei. Tare-s ninunati. Uneori se creaza impresia ca cei de prin APL sunt limitati total cognitiv, caci isi sapa singuri gropile. Activ si cu darzenie

30 septembrie 2022