Schimbarea executorului judecatoresc

7 ianuarie 2019 28

Sunt din Chisinau cu fiica minora. Este vorba de pensia de intretinere a copilului. Debitorul e din Balti (are viza de resedinta acolo). Pot eu oare sa schimb executorul in Chisinau? Si oricum trebuie sa schimb executorul, fie in Chisinau sau nu, deaceaa as vrea sa stiu care sunt pasii schimbarii acestuia? Executorul actual nu intervine absolut cu nimic. Eu am dreptul sa-l sun sa-l intreb de situatie? As vrea sa fie puse careva interdictii (14 luni nu achita nimic) debitorului. Trebuie sa depun vreo cerere pentru asta?Daca da, cu ce continut? Am dreptul sa intreb executorul daca mai sunt si alti creditori? Multumesc!

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
În mod normal, in cazurile de incasare a pensiei de întreținere, competent e executorul de la domiciliul debitorului.
Dar, Dvs in calitate de creditor, puteti depune o cerere in scris privind strămutarea documentului executoriu la un executor din Chișinău, indicand motivele.

La fel este si in cazul sechestrului,... mai detaliat Dvs aveti dreptul sa depuneti o cerere scrisa, in forma libera, prin care solicitați aplicarea masurilor de asigurare.

7 ianuarie 2019
Nicolae Ilco (Calin)
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Salutare

Adiţional, în cazul în care consideraţi că executorul judecătoresc nu-şi onorează obligaţiile de executare, puteţi depune o plîngere la Colegiului Disciplinar al executorilor judecătorești. Colegiul disciplinar se constituie pe lîngă Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești şi are drept scop examinarea cazurilor privind tragerea la răspundere disciplinară a executorului judecătoresc.

Datele de... mai detaliat contact le găsiţi aici: http://www.unej.md/decizii_disciplinare.php

Mai multe informaţii privind competența teritorială a executorului judecătoresc și cum procedați dacă sînteți titularul unui document executoriu, aflaţi aici: http://www.unej.md/intrebari_frecvente.php

Servus

9 ianuarie 2019