Schimbarea pedepsei

28 iunie 2024 3

Buna ziua. O persoana a fost condamnata in 2022 pentru mai multe furturi, in temeiul art.186 alin. 2 lit. d) CP, la trei ani de inchisoare. Recent au fost facute schimbari in Codul Penal, si anume art. 126 alin. 2, unde se spune ca de "proportii considerabile" se considera prejudiciul care depaseste 10 salarii medii pe economie. In cazul persoanei mentionate, prejudiciul cauzat de furturi este cu mult mai mica. Se va aplica in acest caz art. 10 sau 10 prim din Codul Penal? Daca da, cum are loc procedura? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 5

Descărcaţi discuția
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Buna ziua Oleg, tot depinde de avocatul, care îl are. Dar eu știu că el nu are avocat, da el a fost dar a dispărut și nu cunoașteți despre existența lui. Dacă persoana e în penitenciar, el este în drept să ciară de la administrației să fie aplicat art. 10... mai detaliat sau 10 prim, tot depinde de situație, pentru a râdica dosarul lui la judecătoria din raza, unde se află. Un lucru să nu uiți de la 01.07, judecătorii se duc în concedii anuale, de grăbit.. Eu sunt jurist, dar mă ajunje capul, cum să ticluesc cererirele prezentate în instanță, mă stărui să mă atârni serios la problemele, care sunt să fiu sincer cu omul, tot depinde de documentele ( sentințele ) la cine se găsesc, eu pot pregăti cererea să o trimit persoanei la penitenciar, să o semneze și să o trimată, unde el știe, asta e o garanție, DVS sunteți în drept să apelați la viberul meu de pe telefonul +37368669950 pentru a vorbi mai detailiat pe chestiune DVS.

29 iunie 2024
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Oleg ai îndoeto cu art. 126 al.2 CP, acest aticol există de când a fost adoptat Codul penal, nu s-a făcut nicio schimbare, judecătorii noștri nu l-au aplicat nicio dată, lor le încipcic de stare păgubașilor și altor persoane pe dosar, e o chestie delicată, dă doamne să fie luat... mai detaliat în considerație conținutul acestui articol, dar mă îndoi. Dacă persoana se află în detenție, el trebuie să aibă o caracteristică bună pentru a pleca în cosmos, ha. Eu nu mă râd de dânsul, dar de situațiile, care sunt examinate de judecătorii noștri frumoși, De citit noi putem citi tot, ce ne în conjoară, dar când se aplică asta e altă problemă, dă doamne să fie așa cum ziceți, într-un cias bun, om bun.

29 iunie 2024

Cel putin poate fi schimbat articolul de la 186 alin. 2 la 186 alin. 1. Si respectiv este schimbat tipul penitenciarului unde isi ispaseste pedeapsa, de la seminchis la deschis.

29 iunie 2024
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Oleg, dai dovadă că ceva pricepi în Codul penal, dar nu pîmă la urmă. Asupra persoanei deja a fost pronunțat o sentință de condamnare, el deja ispășește o pedeapsă, avocatul pe care l-ați avut n-a făcut acest lucru, să fie recelificată acțiunele condamnatului, să treacă la o pedeapsă mai blândă... mai detaliat și tu vrei acuma să faci ceva, e non sens, După ce a fost pronunțată sentința de condamnare, tu încerci să faci ceva, cum se vorbește în limba rusă поезд ушел, eu și-am propus o afacere, tu ai respins-o, Ai dat dovadă, că ții tot una de condamnat și acuma încerci să faci ceva, amanic te greșești. Tu ai putut să ne publici mie copia la sentința de condamnare, sau copia deciziei de la Apel să văd, care este realitate, dar ne discuți, că s-a putut, nu domnule nu se poate, așa a constat instanța și a pronunțat o sentință, care nu vă aranjază pe DVS, despre aceasta spuneții avocatului, pe care l-ați pklătit din gros, cțt v-a spus atâta iți dat, avocatul v-a dres, ca pe niște copii și tu începi să desfășori niște descuții, că se poate, nu se poate, deoarece inculpatul deja e la pușcărie și-și ispășește pedeapsa, asta e finalul. Tu dai dovadă, că cunoști ce înseamnă semiînchis cu deschis, nu te supăra, dar asta sunt niște aiureli. Eu am staj de lucru cu mult mai mult de câți ani ai în realitate. Să fii sănătos, om bun.

29 iunie 2024
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Buna ziua Oleg, eu am avut dreptate, cele manifestate de DVS a fost niște aiureli, să erifici ce posibilități are cunoștința dumitale și tu te-ai oprit, posibilități sunt minime, deoarece cuoștința ta în penetenciar nu poate să facă rost de o caracteristică normal, el se află în statut negativ și... mai detaliat el e ferm convins, că administrația nu poate să iasă cu un demers în instanță pentru a fi modificată sentința, nici banii de care dețineți nu poate să-l ajute, fiindcă în țara noastră fără bani, nu trebuie să te pornești de acasă, asta e realitatea. Eu m-am găsit-un prost care ți-am răspuns și am prelungit s-ți răspund, eu ști ce înseamnă se te afli în pușcărie la un semnal negativ pentru administrație, dar să știi fiecare om în parte are drepturi și trebuie să te folosești de așa ceva, să nu stai locului, dar asta e situația. Eu îți doresc, să cauți o modalitate să-l ajuți pe cunoscutul DVS în orice formă, dar îi spui să fie cuminte, să nu fie prost să se dee la provocație ” prietenii ” lui, care îi vreau nu mai ” bine ”, așa se mai spune la oameni. Îți doresc sănătate și succese în toate.

30 iunie 2024