Scoaterea de la evidență a unei persoane

12 octombrie 2017 1055

Bună! Eu am o mică întrebare. Am fost căsătorită, am făcut soțului viză de reședință la mine. În anul 2015 am divorțat, iar el a rămas înscris în casă. Tot în anul 2015 el a luat un credit de la bancă și nu l-a achitat. Astăzi am dorit să iau un credit și mi-au zis că am sechestru pe cota-parte de la casa în care locuiesc și nu pot oferi un credit. Ce să fac în această situație? Am un copil minor la întreținere! Aș putea să îl scot de la evidență fără el? Și cum aș putea scoate casa de sub sechestru? Mulțumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Aliona Barbăscumpă
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Raspunsu pentru aceasta mica intrebare se ramifica in 2 situatii:
Detine sotul Dvs drept de proprietate, sau nu pentru apatamentul sau casa in care locuiti. Daca detine, atunci va fi urmarita cota lui parte (Articolul 353. Urmărirea cotei-părţi din bunurile proprietate
... mai detaliat comună pe cote-părţi
(1) Creditorii unui coproprietar pot urmări cota-parte ideală a acestuia din bunurile proprietate comună pe cote-părţi sau pot cere instanţei de judecată împărţirea bunului, caz în care urmărirea se face asupra părţii din bun sau, după caz, asupra sumei de bani cuvenite debitorului.
(2) În cazul vînzării silite a unei cote-părţi, executorul judecătoresc va notifica pe ceilalţi coproprietari cu cel puţin 10 zile înainte de data vînzării. La preţ egal, coproprietarii vor avea dreptul de preemţiune la adjudecarea cotei-părţi.), daca nu detine drept de proprietate, dar a luat creditul in timpul casatoriei, atunci ambii soti raspund pentru datoria respectiva deoarece se prezuma ca banii au fost folositi pentru familie, si respectiv, este real sa fie aplicat sechetru pe imobil (Consultati art. 26 alin. (3) din Codul Familiei).
Pentru mai multe detalii, consultati direct un avocat, care va examina actele si situatia concreta.

12 octombrie 2017