Se merita sa contest procesul-verbal?

14 noiembrie 2022 78

Buna ziua. Am fost oprit de politie la Balti si mi-au intocmit proces-verbal pentru intersectarea liniei continue de marcaj stradal, dupa ce am depasit o caruta care se deplasa cu mai putin de 30 km/ora. Am semnat procesul-verbal si am primit copia. Acasa insa am constatat ca:
1) In procesul-verbal nu era indicata adresa completa, doar strada, fara numarul blocului si cel al apartamentului;
2) Nu mi-au fost aduse la cunostinta drepturile si obligatiile mele;
3) Procesuș-verbal a fost intocmit pe portbagajul masinei de politie.
Am sanse sa castig daca depun contestatie si unde trebuie sa o depun: la Balti sau la Chisinau, unde am viza de resedinta?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Buna ziua, in momentul in care ați semnat pv deja înseamna, ca toate drepturile si obligatoile vi s-o adus la cunostinta. In caz contrar trebuia sa indicati ca refuzati sa semnati pv datorita faptului ca nu vi s-o adus la cunostinta drepturile si obligatiile. Faptul ca lipseste nr. blocului si... mai detaliat apartamentului nu este un motiv elocvent pentru anularea procesului verbal, la fel si faptul ca acesta a fost intocmit pe portbagajul masinii. In cele din urma, șanse sunt mizere, insa daca tare doriti mai bine achitati amenda si contestati procesul. In caz de cistig banii vor fi returnati.

16 noiembrie 2022